Campania de Educatie Ecologica "EcoAtitudine" in scoli din Bucuresti Sector 5 si din Ilfov

15 martie 2011

Grupul de Presă REPORTER, în parteneriat cu Agenţia Natională pentru Protecţia Mediului, Garda Natională de Mediu, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bucureşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Ilfov, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti, avand ca partener principal Compania Romprest Service SA, vă invită să fiţi alături de noi la lansarea proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune" - ediţia 2011 (aferenta claselor I-VIII).

Lansarea proiectului EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune" şi a conceptului „Ora de ecologie", dedicate în mod exclusiv elevilor din clasele I-VIII, va avea loc marti 15 martie 2011, ora 13.00, la sediul ARPM Bucuresti.

Proiectul EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune" (Editia 2011) se va desfăşura în două etape:

1.       Etapa I: 15 martie - 15 iunie 2011;

2.        Etapa II: 15 septembrie - 1 decembrie 2011.

Proiectul se  va desfăşura în 9 şcoli din judeţul Ilfov si 5 şcoli din Bucuresti şi va cuprinde:

1.       Informarea si inscrierea scolilor in campania de educatie ecologica „EcoAtitudinea";

2.       Dotarea tuturor scolilor, participante la proiect cu recipiente aferente colectarii selective a deseurilor (plastic si hartie/carton), de catre Romprest;

3.       Distribuirea tuturor materialelor de informare (ce contin informatii utile privind modalitatile de colectare selectiva, tipul deseurilor, etc), in toate scolile implicate in proiect;

4.       Sustinerea unei „ore de ecologie"in fiecare scoala, de catre organizatorii si partenerii acestui proiect, prin prezentarea si implicarea interactiva a tuturor copiilor;

5.       Organizarea unui concurs între 9 şcoli din judeţul Ilfov şi 5 şcoli din Bucureşti, privind colectarea selectivă a deşeurilor din PET-uri, carton/hârtie, deşeurile din echipamente electrice si electronice, baterii, lampi, etc.

Cele 14 Scoli in care se va desfasura Campania de Educatie Ecologica „EcoAtitudinea", sunt:

Bucureşti:

1.       Şcoala cu cls. I-VIII NR. 128;

2.       Şcoala cu cls. I-VIII NR. 141 „ IOAN I. C. BRATIANU";

3.       Şcoala cu cls.  I-VIII NR. 150 "SF. ELEFTERIE";

4.       Şcoala cu cls.  I-VIII NR. 139 „ MIRCEA SANTIMBREANU";

5.       Şcoala cu cls.  I-VIII NR. 124 „ VOIEVODUL MIHAI";

Judeţul Ilfov

1.       Şcoala cu cls. I-VIII  Nr.1,  Baloteşti;

2.       Scoala cu cls. I-VIII, Nr.2, Balotesti;

3.       Scoala cu cls. I - VIII, Balotesti - Saftica;

4.       Şcoala cu cls. I-VIII  Nr.1, Dascălu;

5.       Şcoala Nr.1, Chitila;

6.       Şcoala Nr. 1, Brăneşti;

7.       Şcoala Generală Ştefăneşti, Ştefăneştii de Jos;

8.       Şcoala generală cu cls. I-VIII  Nr.1, Moara Vlăsiei;

9.       Şcoala generală cu cls. I-VIII  Nr.2, Moara Vlăsiei.

La sfârşitul fiecărei etape se va organiza cate o Gala de Premiere, la care se vor decerna premii castigatorilor. Premierea se va face de catre organizator, care impreuna cu partenerii, vor inmana premii castigatorilor.  Romprest va oferi un premiu special „ Scolii - care va colecta cele mai mari cantitati de deseuri reciclabile". Premiile vor fi substantiale, si vor avea un rol esential in utilarea scolilor, in vederea facilitarii activitatilor didactice.

Obiectivul acestor manifestări îl reprezintă conştientizarea importanţei ce trebuie manifestată faţă de natura înconjurătoare, stimularea potenţialului artistic şi creativ al copiilor de toate vârstele.

Grija faţă de mediu este componenta esenţială a dezvoltării morale, sociale, culturale şi spirituale, copiii având nevoie de la vârste foarte fragede de o educaţie în concordanţă cu nevoile de protejare a mediului înconjurător şi cu un accent pronunţat pe respectul ce se cuvine să-l acordăm naturii.

Conferinţa de presă va fi susţinută de Doamna Simona Săceanu - Director Executiv Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bucureşti, Domnul Ninel Peia - Director Executiv Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov, Emil Grigore - Primcomisar Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Ilfov, Viorel Glăman - Primcomisar Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov şi Inspectoratul Şcolar Bucuresti, COMPANIA ROMPREST SERVICE SA, ECOSUD SA, ECOROM Ambalaje SA, Dl. Stere Creţu - Preşedinte, Grupul de Presă REPORTER,  directorii şcolilor participante la proiectul EcoAtitudine.

Iniţiativa este susţinută de SC Eurosun Management & Consulting, COMPANIA ROMPREST SERVICE SA, ECOSUD SA, ECOROM Ambalaje.

ecoatitudine_hzde.jpg