De astazi poti alunga fantomele electronicelor vechi

Bucuresti, 1 noiembrie 2010 – Asociatia Environ, in parteneriat cu Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Compania Romprest Service, demareaza astazi campania “Alunga fantomele electronicelor vechi” ( se va derula in perioada 1 – 30 noiembrie si urmareste colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE). Astfel,  sectorul 1 al Capitalei devine primul care implementeaza la nivelul intregii comunitati un program functional de constientizare si colectare selectiva a DEEE. Programul va fi dezvoltat cu ajutorul echipelor de voluntari, care vor implica in vanatoarea de fantome asociatiile de locatari, institutiile si companiile din sectorul 1. Campania va avea si o componenta competitionala, menita sa stimuleze colectarea DEEE-urilor. Rezultatele vor fi comunicate in cadrul Galei din 30 noiembrie, in cadrul careia vor fi premiate cele mai verzi asociatii de locatari, institutii, companii si cetateni ai sectorului 1 Bucuresti.

Continuand seria actiunilor de informare si educare a populatiei vis-a-vis de problema DEEE-urilor,  Asociatia Environ demareaza astazi campania "Alunga fantomele electronicelor vechi" http://environ.ro/alunga-fantomele-electronicelor-vechi.

Campania se va derula in perioada 1 – 30 noiembrie si este organizata in parteneriat cu Romprest si Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti. Campania nu isi propune doar colectarea selectiva a DEEE-urilor din sectorul 1, ci si constientizarea populatiei in ceea ce priveste pericolul reprezentat de acestea. Componenta competitionala a campaniei vine in sprijinul celor doua obiective mentionate, urmarind stimularea colectarii si a lucrului in echipa.

Campania « Alunga fantomele electronicelor vechi » va implica pe de o parte, asociatiile de locatari si pe de alta parte institutiile si companiile aflate in sectorul 1 al Capitalei. Daca pentru cei dintai informarea se va face prin intermediul agentilor Romprest, institutiile si companiile vor fi vizitate de echipele de voluntari antrenate in proiect de  catre Asociatia Environ. Intr-o prima etapa, acestea vor fi informate despre campanie, urmand ca ulterior sa le fie preluate cu titlu gratuit DEEE-urile.

Pentru a stimula colectarea selectiva a DEEE-urilor pe durata campaniei, asociatiile de locatari, dar si institutiile si companiile se pot inscrie intr-o competitie, ai carei castigatori vor fi desemnati pe 30 noiembrie, in cadrul Galei de Premiere. Organizatorii au prevazut trei categorii de premii, dupa cum urmeaza :

1. Asociatii de locatari – Cea mai „verde” Asociatie de locatari
  2. Institutii  - Cea mai „verde” institutie din Sectorul 1

Companii – Companie „libera” de DEEE-uri

1. Cetateni – Cel mai EcoActiv cetatean al Sectorului 1

Regulamentul concursului este disponibil pe www.environ.ro, in sectiunea dedicata campaniei.

Pentru o buna derulare a proiectului, vor exista puncte de informare la sediile Environ, Romprest, ca si in cadrul Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti. Doritorii vor putea apela numarul gratuit 021/9460 pentru preluarea DEEE-urilor.

Contact  Romprest                                                       Contact Environ

Adriana Calcan                                                             Adina Stef

adriana.calcan@romprest.ro                                   adina.stef@environ.ro

Tel:  40 21 306 7000                                            Tel: 40 21 528 0368/69