Grija pentru tot ce te înconjoară

Responsabilitate sociala

03 iulie 2012

ROMPREST, PRIMARIA SECTORULUI 1 si FUNDATIA PRAIS lansează Iniţiativa educaţională „Lumea ta? Curată!”

2.083 de elevi din 38 şcoli din Sectorul 1 învaţă despre comportamentul civic şi responsabil faţă de mediu Fundaţia PRAIS, în parteneriat instituţional cu Primăria Sectorului 1, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, alături de Romprest, partener principal, lansează iniţiativa educaţională „Lumea ta? Curată!”, care are ca scop educarea a 2.083 de elevi de clasa a IV-a din 38 de şcoli din Sectorul 1, pentru a le dezvolta un comportament civic şi responsabil faţă de mediu, prin economisirea resurselor planetei, respectul faţă de arbori, plante, faţă de natură şi bogaţiile sale în general.

Programul stimulează voluntariatul prin acţiuni extracurriculare concrete, prin plantări de arbori şi plante şi colectarea selectivă a deşeurilor în cadrul şcolilor. „Participarea noastră în acest program este expresia înţelegerii priorităţii de a le oferii copiilor astăzi, acum, la vârsta la care îşi formează deprinderile, toate mijlloacele de formare de care dispunem, pentru ca ei să devină adulţi responsabili în protejarea naturii şi a planetei”, a declarat Florin Bolchiş, Vicepreşedinte Romprest.

Toţi elevii din clasa a IV-a din Sectorul 1 au primit gratuit câte o carte educaţională „Lumea ta? Curată!”, autocolante şi pliante pentru informarea directă a peste 6.000 de părinţi şi rude ale copiilor. Fiecare şcoală a fost dotată de către Romprest cu pubele pentru hârtie şi plastic pentru colectarea selectivă a celor două tipuri de deşeuri, cantităţile colectate urmând a fi cuantificate în fiecare lună. Pe platforma de comunicare, www.lumeatacurata.ro, se va genera topul  celor mai active şcoli din Sectorul 1.

„Din respect pentru mediul în care trăim şi faţă de semenii noştri, am decis să susţinem acest program de informare a elevilor şi să le dezvoltăm o atitudine sănătoasă faţă de mediul înconjurător şi faţă de societate”, a declarat Andrei Chiliman, Primarul Sectorului. În sprijinul lansării acestei campanii Compania Romprest a lansat şi un spot, în colaborare cu Primăria Sectorului 1, dedicat „colectării selective”, ce vine în întâmpinarea „educaţiei ecologice”, ce va fi prezentat tuturor copiilor pe toată durata desfăşurării programului educaţional în timpul orelor dedicate implementării acestuia (anul şcolar 2009 – 2010).

Acest program educaţional extracurricular promovează metodologii moderne de învăţare: 38 de lecţii deschise cu specialişti pe teme de protecţie a mediului; elevii vor fi stimulaţi să scrie, timp de un an, compuneri şi proiecte pe tema protecţiei mediului, grija faţă de natură şi resursele sale. Compunerile introduse de elevi direct pe website-ul www.lumeatacurata.ro, vor fi premiate lunar. Elevii vor crea obiecte decorative din materiale reciclabile, vom organiza 38 de expoziţii intra-şcolare; câştigătorii la nivel de sector vor fi premiaţi în iunie 2010 în cadrul unei ample ceremonii, într-un cadru expoziţional. Elevii vor planta prin voluntariat plante şi copaci. 

„E timpul să alegem un alt fel de progres! Şi prin această iniţiativă şcolară, Fundaţia PRAIS promovează direct valorile platformei de comunicare şi pieţei mondiale LOHAS – „Lifestyles of Health and Sustainability”, lansată în România anul trecut de către noi: civismul, etica, accesul la educaţie şi dezvoltare personală a tinerei generaţii, stilul de viaţă sănătos, dezvoltarea durabilă a societăţii. Încrederea şi generozitatea partenerilor noştri, au făcut posibil ca acest program să fie prezent în şcoli. Avem speranţa că îl vom putea dezvolta curând la nivel naţional!”  a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS.BIAS 2017 - cel mai mare show aerian din Romania revine la Bucuresti

18 iulie 2017
Pe 22 iulie 2017 are loc cel mai așteptat eveniment aviatic al anului. BIAS 2017 este cel mai impresionant show aerian din România şi va avea loc pe Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa - Aurel Vlaicu. BIAS 2017, cel mai dinamic show aerian Romprest va fi prezent cu servicii de salubritate la evenimentul, care a adunat nu mai puţin de 150.000 de oameni la ediția precedentă. Printre partenerii BIAS 2017 se numără și AIR 24, care va transmite evenimentul. Evenimentul va începe la ora 8 dimineața, iar oamenii pasionați de avioane sunt așteptați la impresionantul spectacol. BIAS 2017 se laudă cu 100 de aeronave în evoluții aeriene și expuse la sol 250 de piloți și parașutiști de elită, eveniment, așadar, de neratat. PARTICIPANȚI Flying Bulls Flying Bulls revin la Bucureşti cu o surpriză la înălţime, așa cum ne-au obișnuit în fiecare an! Vom putea urmări în evoluție cinci aeronave unice: Vought F4U [...]

Romprest angajeaza!

03 noiembrie 2016
COMPANIA ROMPREST SERVICE SA angajeaza :   RUDENI-CHITILA ILFOV   ·         LUCRĂTOR GESTIONAR ·         ELECTRICIENI CONSTRUCŢII ·         TRACTORIŞTI ŞI ŞOFERI PROFESIONIŞTI ·         FEMEIE DE SERVICIU Informaţii la tel. 021/490.20.10 şi la sediul societăţii din str. Fortului nr. 31, sat Rudeni, Chitila, jud. Ilfov.   ORAŞ CHITILA ·         MUNCITORI NECALIFICAŢI – SALUBRIZORI   Informaţii la tel. 021/668.10.50 şi la sediul societăţii din str. Izbiceni nr. 117-119, sector 1, Bucureşti.     BUCUREŞTI SECTOR 1 ŞI SECTOR 5   ·         ŞEF ECHIPĂ SALUBRITATE STRADALĂ Informaţii la tel. 021/668.10.50 şi la sediul societăţii [...]

NEWSROOM


MEDIA


NEWSLETTER

Introduceti e-mail-ul pentru a va abona la stirile Romprest.ro

SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA

Tel: +4 021 306 7000/29
Fax: +4 021 306 70 28
Call Center: 021 9460
office@romprest.ro
B-dul Poligrafiei, nr. 1C, et. 3, sector 1, Bucuresti
CIF: RO 13788556
J403673/28.03.2011

Certificari Romprest

ISO 9001  •  ISO 14001  •  OHSAS 18001  •  ISO/EC 27001  •  ISO 50001:2011